Storing+bij+aanvragen+derogatie%2C+VVD+stelt+vragen
Nieuws
© DIRK HOL

Storing bij aanvragen derogatie, VVD stelt vragen

VVD-Kamerlid Helma Lodders signaleert dat er storingen voorkomen in het systeem van RVO.nl bij het aanvragen van derogatie 2019. Ze heeft hierover Kamervragen gesteld aan landbouwminister Carola Schouten.

De storing is volgens Lodders zorgelijk, omdat boeren de derogatieaanvraag voor 31 januari moeten indienen. Ze wil daarom onder meer van de landbouwminister weten of de inschrijftermijn verlengd kan worden.

Boeren moeten dit jaar voor het eerst een derogatievergunning aanvragen, in plaats van zich daarvoor aan te melden. Lodders wil van Schouten weten wat de reden is voor deze wijziging.

Lodders zou graag zien dat boeren de leges voor de derogatievergunning met een eenmalige incasso kunnen voldoen. Dit zou volgens haar de administratieve lasten voor de ondernemers verlagen. Ze vraagt de landbouwminister hier iets aan te doen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  4° / 0°
  60 %
 • Zondag
  5° / 0°
  30 %
 • Maandag
  5° / 0°
  60 %
Meer weer