Storing bij aanvragen derogatie, VVD stelt vragen

VVD-Kamerlid Helma Lodders signaleert dat er storingen voorkomen in het systeem van RVO.nl bij het aanvragen van derogatie 2019. Ze heeft hierover Kamervragen gesteld aan landbouwminister Carola Schouten.

Storing+bij+aanvragen+derogatie%2C+VVD+stelt+vragen
© DIRK HOL

De storing is volgens Lodders zorgelijk, omdat boeren de derogatieaanvraag voor 31 januari moeten indienen. Ze wil daarom onder meer van de landbouwminister weten of de inschrijftermijn verlengd kan worden.

Boeren moeten dit jaar voor het eerst een derogatievergunning aanvragen, in plaats van zich daarvoor aan te melden. Lodders wil van Schouten weten wat de reden is voor deze wijziging.

Lodders zou graag zien dat boeren de leges voor de derogatievergunning met een eenmalige incasso kunnen voldoen. Dit zou volgens haar de administratieve lasten voor de ondernemers verlagen. Ze vraagt de landbouwminister hier iets aan te doen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / -1°
  25 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  25 %
 • Donderdag
  14° / 10°
  80 %
Meer weer