Warmtesysteem+Zuid%2DHolland+komt+dichterbij
Nieuws
© Koen van Wijk

Warmtesysteem Zuid-Holland komt dichterbij

Gedeputeerde Staten van provincie Zuid-Holland hebben Provinciale Staten gevraagd in te stemmen met het voornemen een overeenkomst aan te gaan met gemeente Rotterdam over de aanleg van een warmtesysteem in de provincie.

Daarbij vragen Provinciale Staten ook om instemming voor het beschikbaar stellen van 17,5 miljoen euro aan het Warmteparticipatiefonds Zuid-Holland en een extra bedrag van maximaal 30 miljoen euro. Daarna kan de volgende stap gezet worden in de realisatie van de warmtetransportleiding van Rotterdam-Zuid naar Leiden, waarbij ook de glastuinbouw kan profiteren van (rest-)warmtetransport.

Na een akkoord kan de aanbesteding voor de selectie van een aannemer en het financieringstraject gestart worden. Provinciale Staten hebben tot uiterlijk 31 januari de tijd om wensen en bedenkingen te uiten op de voorgenomen overeenkomst met gemeente Rotterdam.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
Meer weer