Onttrekkingsverbod niet langer van kracht

Waterschap Vallei en Veluwe verlengt het onttrekkingsverbod niet opnieuw. Vanaf woensdag 16 januari is het verbod daardoor niet meer van kracht.

Onttrekkingsverbod+niet+langer+van+kracht
© Koos van der Spek

Volgens het waterschap is in de afgelopen tien weken ongeveer 150 millimeter neerslag gevallen. De grondwaterstanden zijn daardoor in grote delen van het werkgebied van Waterschap Vallei en Veluwe gestegen. In de hoofdwatergangen heeft het waterschap het waterpeil zo hoog mogelijk gehouden. In veel beken en sloten staat daardoor inmiddels ook weer water.

Het waterschap waarschuwt dat de grondwaterstanden in de hogere zandgronden nog erg laag zijn. Er is nog steeds een tekort. Het blijft daarom nodig om water zo veel mogelijk vast te houden.

Het onttrekkingsverbod kan worden opgeheven omdat er in deze tijd van het jaar nauwelijks onttrekkingen zijn. En er valt regelmatig regen. In de kleinere sloten en beken houden boeren en de beheerders van bossen en natuurterreinen, net als het waterschap, het water zoveel mogelijk vast. Eind 2018 zijn hierover afspraken gemaakt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer