Drents+Overijsselse+Delta+heft+onttrekkingsverbod+op
Nieuws
© Koen van Wijk

Drents Overijsselse Delta heft onttrekkingsverbod op

Waterschap Drents Overijsselse Delta heft per direct de onttrekkingsverboden van water uit sloten in zijn werkgebied op. Alleen voor het gebied Westerhuizingerveld bij Staphorst/Nieuwleusen geldt nog een verbod.

Volgens het waterschap zijn de problemen door de droogte nog niet voorbij. De regen van afgelopen week heeft niet gezorgd voor een structurele verbetering, wel voor verlichting in sommige gebieden door hogere waterpeilen in sloten en kanalen.

Zo snel als de waterstanden het toelaten, heft het waterschap de verboden op. Sinds maandagmiddag is het onttrekkingsverbod voor de gebieden Nijeveen-Koldeveen bij Meppel, aanvoergebied gemaal Ankersmit in de regio Deventer, Raalte en Olst-Wijhe en het gebied Kolkwetering bij Heino opgeheven.

Regenval

Het opheffen van het onttrekkingsverbod is mogelijk door de regenval in de afgelopen periode en voldoende wateraanvoer vanuit de IJssel en het IJsselmeer. Er mag in deze gebieden weer water uit sloten, weteringen, beken en kanalen worden gebruikt voor beregening.

Het waterschap wil graag voorkomen dat iedereen tegelijkertijd gaat beregenen, waardoor opnieuw een watertekort kan ontstaan. Waar geen onttrekkingsverbod meer geldt, kunnen boeren die willen beregenen hierover afspraken maken met een peilbeheerder van het waterschap.

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer