Onttrekkingsverbod+oppervlaktewater+beregening
Nieuws
© Wim van Vossen

Onttrekkingsverbod oppervlaktewater beregening

Waterschap Brabantse Delta stelt per direct verschillende onttrekkingsverboden in. In het stroomgebied van de Donge (Dongevallei) mag geen beregening van graslanden meer plaatsvinden.

In de stroomgebieden van de Turfvaart bij onder meer Breda en Wouwse gronden bij Steenbergen en Bergen op Zoom geldt een totaalverbod voor het onttrekken van oppervlaktewater. Er geldt een onttrekkingsverbod voor het onttrekken van oppervlaktewater voor de beregening van grasland in het stroomgebied van de Donge. Dit stroomgebied wordt aangeduid met Dongevallei en ligt in de gemeenten Oosterhout, Dongen, Breda, Tilburg en Gilze en Rijen.

Er geldt tevens ook een totaal onttrekkingsverbod voor de stroomgebieden van de Turfvaart – gelegen in de gemeenten Breda, Etten-Leur, Rucphen en Zundert - en de Wouwse gronden. Die liggen in de gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom en Roosendaal. Het waterschap ziet toe op naleving van de verboden. Voor de overige gebieden in West-Brabant geldt (nog) geen onttrekkingsverbod.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer