Fusie Looye Kwekers en RedStar ketst af

De fusie van Looye Kwekers en RedStar gaat niet door. De twee partijen kunnen geen overeenstemming bereiken over de zeggenschap van de aandeelhouders van beide familiebedrijven.

Fusie+Looye+Kwekers+en+RedStar+ketst+af
© Combivliet

Afgelopen zomer maakten de twee bedrijven bekend te willen samengaan, waarvoor ze een gezamenlijke intentieverklaring ondertekenden. Doel was begin dit jaar met het nieuwe fusiebedrijf te starten.

Omzet 180 miljoen euro

De startomzet zou 180 miljoen euro hebben bedragen en het tomatenkweekbedrijf zou over zo'n 110 hectare glas hebben beschikt, met mogelijkheden tot uitbreiding naar 120 hectare. Met het samengaan hadden de beide families willen inspelen op de schaalvergroting die plaatsvindt in de markt van groenten en fruit, zowel aan de zijde van aanbieders als afnemers.

Beide bedrijven zeggen in een persverklaring het te betreuren dat de samenwerking is afgeketst. Jos Looije, namens Looye Kwekers: 'Het is erg jammer dat onze bedrijven niet samengaan, aangezien er voordelen aan zouden zitten voor de bedrijven zelf en de klanten.' Cor van der Kaaij van RedStar wijst erop dat beide bedrijven goed bij elkaar hadden gepast en elkaar uitstekend zouden hebben aangevuld.

Trostomaten

Looye Kwekers is gespecialiseerd in smaakvolle troscherry- en trostomaten. Met de merken 'Honingtomaten' en 'Joyn' heeft het bedrijf een bijzondere positie in de markt. RedStar is vooral sterk in specialties in het segment onder de 30 gram. Bekende merken die deze kwekerij voert, zijn 'RedStar Romantic' en 'RedStar Red Desire'.

De bedrijven hebben vestigingen in De Lier, Naaldwijk, Burgerveen, Dinteloord, Voorne-Putten, Bergschenhoek en Luttelgeest en een deelneming in Thanet Earth in het Verenigd Koninkrijk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  7° / 4°
  70 %
 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 5°
  20 %
Meer weer