Start+verkoop+Mahalli%2Dtomaat
Nieuws
© BayWa

Start verkoop Mahalli-tomaat

Het samenwerkingsverband van Al Dahra en BayWa is begonnen met de oogst van de eerste 1,5 ton snacktomaatjes.

De tomaten komen uit klimaatgestuurde kassen die Al Dahra uit de Verenigde Arabische Emiraten en het Duitse BayWa in Al Ain in de Verenigde Arabrische Emiraten hebben gebouwd. Het complex aldaar bestaat uit twee units van elk 5 hectare groot.

De eerste tomaten komen uit een van de twee kassen waar twee maanden geleden is geplant. In de tweede kas vindt het planten nu plaats. De tomaten waren volgens BayWa al verkocht voordat ze waren geoogst.

Lokaal afzetten

Het samenwerkingsverband zet de snacktomaatjes lokaal af onder de merknaam Mahalli. De tomaten worden verpakt in speciale hersluitbare verpakking. BayWa beschouwt de markt in de Verenigde Arabische Emiraten als aantrekkelijk. 'De wens om zelfvoorzienend te worden is groot in het land.'

Daarnaast wijst het concern erop dat de teelt in het Arabische land duurzaam is. De productie in de kassen ligt tien keer zo hoog als die in de vollegrond, terwijl die ook minder milieubelastend is.

15 ton

Wanneer beide kassen vol in productie zijn, oogst het bedrijf in Al Ain zo'n 15 ton snacktomaten per week. Bij elkaar zijn ongeveer honderd mensen in dienst bij de nieuwe onderneming.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
Meer weer