Friesland+verpacht+450+hectare+grond+online
Nieuws
© Alex J. de Haan

Friesland verpacht 450 hectare grond online

Provincie Fryslân gaat voor de eerste keer online grond verpachten. Het gaat in totaal om bijna 450 hectare grond.

De aangeboden pachtgronden betreffen gronden die de provincie voor provinciale projecten of programma's aankocht en voormalige BBL-gronden. Friesland wil deze gronden openbaar, transparant en op een duurzame wijze in pacht uitgeven.

Potentiële pachters kunnen zich onderscheiden door een duurzaamheidsscore. Per type certificaat die een inschrijver kan aantonen, worden punten gescoord. Hoe meer duurzaamheidscertificaten, bijvoorbeeld Skal, Veldleeuwerik of Foqus planet, een potentiële pachter heeft, hoe meer kans hij maakt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  17° / 13°
  90 %
 • Vrijdag
  17° / 14°
  80 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  30 %
Meer weer