Verlichte trekkeroptocht door Drimmelen

Tientallen verlichte landbouwvoertuigen en werktuigen reden vrijdagavond door de straten en dorpen van de gemeente Drimmelen.

Met knipperende, gekleurde lichtjes en allemaal verschillende thema's werden de wagens versierd. 'De kwaliteit wordt met het jaar beter', ziet Caroline Halters van de organisatie. 'De deelnemers besteden er echt heel veel vrije tijd en aandacht aan en dat zie je ook terug als de lampjes aangaan. Zowel de mensen op de trekkers als de mensen langs de kant vinden het een groot feest.'

De pastoor zegende bij vertrek de wagens. Tractors By Night wordt dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd door Vrienden van D'n Amerkant. 'De adrenaline giert door je lijf' vertelt een van de deelnemers.

Ook Dennis Nachtzaam uit Prinsenbeek doet al jaren mee. 'Het bouwen van de wagen is echt leuk, daar heb ik echt plezier in. Als ik een idee in mijn hoofd heb, vind ik het leuk om dat te maken en als het zo uitkomt als dat je in je hoofd hebt, dan is het geslaagd.'

'De mensen verzinnen ieder jaar iets nieuws', weet Halters. 'Ieder jaar hangen ze wel iets anders achter de trekker. De trekker zelf verandert niet zoveel, maar wat erachter hangt, is ieder jaar weer anders.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 12°
  50 %
Meer weer