Fritesnotering+stijgt+naar+hoogste+niveau+dit+seizoen
Nieuws
© Vidiphoto

Fritesnotering stijgt naar hoogste niveau dit seizoen

De termijnnotering voor fritesaardappelen op levering in april bereikte maandag een niveau van 32,50 euro per 100 kilo.

Dat is voorlopig de hoogste notering van dit seizoen. Na de jaarwisseling steeg de notering van het aprilcontract voor fritesgeschikte aardappelen van 31,50 euro tot het huidige niveau. Eerder in het seizoen noteerde EEX alleen begin augustus even op een niveau van 32 euro per 100 kilo.

Volgens beursmakelaar De Vries en Westermann zorgt met name de verhoging met 3 tot 5 euro per 100 kilo van de fritesnotering van Belgapom in België voor nieuw elan op de aardappelmarkt. PotatoNL noteerde de fritesaardappelen voor grootschalige verwerking (categorie I) een fractie hoger dan de week voor de kerst.

Contractaardappelen

De verwerkende industrie gebruikt op dit moment vooral contractaardappelen, meldt De Vries en Westermann. Voor de middellange termijn is er meer interesse voor vrije aardappelen. Voor de aardappelen van oogst 2019 handhaaft EEX een termijnnotering van 16,80 euro per 100 kilo.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 14°
  70 %
 • Zondag
  24° / 17°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
Meer weer