Noteringen+bevestigen+prima+stemming+aardappelmarkt
Nieuws
© Haijo Dodde

Noteringen bevestigen prima stemming aardappelmarkt

De aardappelmarkt heeft zich helemaal hersteld van de relatieve dip aan het begin van december.

Toen daalde de notering voor fritesaardappelen op de termijnmarkt enige tijd beneden het niveau van 30 euro per 100 kilo. De dip was onder meer het gevolg van lagere prijzen op de effectieve markt voor Bintjes met een tegenvallende kwaliteit. De meeste van dergelijke partijen lijken inmiddels echter afgeleverd en verwerkt en zitten de markt niet meer in de weg.

Kort voor de Kerst noteerde PotatoNL een stijging met 1,50 euro per 100 kilo voor de notering van fritesaardappelen voor grootschalige verwerking. Aan de bovenkant steeg de notering tot 33 euro. De EEX volgde deze week met termijnnoteringen van meer dan 31 euro per 100 kilo voor de aprilcontracten.

Noteringen in België

Volgens beursmakelaar De Vries en Westermann bevestigen de forse verhogingen van de fritesnoteringen in België de goede stemming op de aardappelmarkt. Belgapom verhoogde de notering voor Bintje met 5 euro tot 25 euro per 100 kilo. Voor Fontane en Challenger is de verhoging 3 euro tot een niveau van 27 euro per 100 kilo.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer