Ctgb+laat+negen+nieuwe+middelen+toe
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Ctgb laat negen nieuwe middelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb)heeft in december besloten tot de toelating van negen nieuwe gewasbeschermingsmiddelen. Acht zijn van belang voor de land- en tuinbouw.

Diprospero is een schimmelbestrijdingsmiddel. Het middels is toegelaten in de teelt van aardappelen. Clap is een onkruidbestrijdingsmiddel en is door het Ctgb toegelaten in de teelt van winterkoolzaad.

Fruitteelt

Scholar is een schimmelbestrijdingsmiddel dat wordt toegelaten voor een na-oogstbehandeling in de teelt van appel en peer. Perlan is een groeiregulator. Het middel is toegalaten voor een gewasbehandeling in appel, peer en boomkwekerijgewassen.

Taegro is een schimmelbestrijdingsmiddel dat wordt toegelaten in druif. CheckMate Puffer CM is door het Ctgb toegelaten als insectenbestrijdingsmiddel in de teelt van pitvruchten en walnoot.

Voorraadruimten

Degesch Plate PPP is een insecten- en mijtenbestrijdingsmiddel dat wordt toegelaten voor begassing in de in opslag van onder andere gedroogde granen, fruit, groenten, peulvruchten, oliehoudende zaden en vruchten in lege voorraadruimten. Het middel mag alleen worden toegepast door gecertificeerde personen.

Phostoxin Bag is ook een insecten- en mijtenbestrijdingsmiddel dat wordt toegelaten voor begassing in de in opslag van onder andere gedroogde granen, fruit, groenten, peulvruchten, oliehoudende zaden en vruchten in lege voorraadruimten. Ook dit middel mag alleen worden toegepast door gecertificeerde personen.

Ingetrokken

Van achttien middelen is de toelating ingetrokken. Het gaat om negen middelen met glyfosaat als werkzame stof en vier zaaizaadbehandelingsmiddelen op basis van thiram.

Het gaat om de middelen Resolva, Resolva Spray, Resolva 24H, Resolva 24H Spray, Rosate 36, Landmaster, Cuadro, Wopro Glyphosate, Greenfix NW 360, Onkruidkiller NW 360, Troy 480, Chess, Tafari, Plenum 50 WG, Thiram Granuflo, Hermosan 80 WG, ProSeed en TMTD 98% Satec.

Per middel is een termijn voor het uiterlijk afleveren en het uiterlijk gebruik vastgesteld dat is te vinden op de website van het Ctgb.

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer