Faculteit Diergeneeskunde gaat reorganiseren

De faculteit Diergeneeskunde in Utrecht gaat haar organisatie in 2020 reorganiseren. Volgens het faculteitsbestuur verbetert dit de kwaliteit van het onderwijs, het onderzoek en de patiëntzorg.

Faculteit+Diergeneeskunde+gaat+reorganiseren
© Faculteit Diergeneeskunde

Diergeneeskunde had tot nu toe acht departementen, maar gaat terug naar drie departementen. Hierdoor kunnen beslissingen meer helder en sneller genomen worden. Dat meldt de nieuwssite DUB van de Universiteit Utrecht.

De acht departementen variëren in omvang van zo'n 40 tot 240 medewerkers. Dinsdag 18 december besloot het faculteitsbestuur om de organisatie om te vormen tot drie. De meeste departementen worden in hun geheel ondergebracht in een nieuw departement, behalve dat van de Pathobiologen: dit departement wordt gesplitst. De drie departementen worden ongeveer even groot met circa 250 tot 350 medewerkers.

De medewerkers hoeven niet te vrezen voor hun baan. Ook staan er geen bezuinigingen op de rol. ‘De reorganisatie is puur organisatorisch.’ Dat kan wel tot gevolg hebben dat medewerkers een andere leidinggevende en nieuwe directe collega’s krijgen of dat ze moeten verhuizen naar een andere plek op het terrein van Diergeneeskunde.

Opfrisbeurt

Dhert verwacht niet dat er grote onrust volgt op het bekendmaken van de wensen van het faculteitsbestuur. 'Het was voor iedereen in de faculteit duidelijk dat er iets moest gebeuren. We zijn al langere tijd bezig om de cultuur te veranderen in de faculteit onder andere met het programma VET 2020 en het nieuw vastgestelde leiderschapsprofiel. Hiermee willen we meer verantwoordelijkheid lager in de organisatie leggen. Dit is een logische vervolgstap: de bestuursstructuur heeft een opfrisbeurt nodig.'

Studenten zullen op korte termijn niet veel merken van de organisatieverandering. Op langere termijn is de verwachting dat de onderwijskwaliteit omhoog gaat. 'Het onderwijs wordt beter georganiseerd en dat moet afstralen op de kwaliteit.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  11° / 5°
  60 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer