Rabobank ziet forse rem op melkproductie

Mede als gevolg van de fosfaatrechten nam de melkproductie in ons land de laatste maanden fors af. Daarmee lijkt de melkproductie dit jaar 3 procent lager uit te vallen dan in heel 2017, meldt de Rabobank.

Rabobank+ziet+forse+rem+op+melkproductie
© DIRK HOL

Dat geeft de Rabobank aan in haar kwartaalrapport over het vierde kwartaal van dit jaar. De melkproductie in ons land daalde in september, oktober en november met respectievelijk 4,5, 5,5 en 6,8 procent. Hiermee lijkt de melkproductie voor geheel 2018 net onder de 14 miljard kilo te eindigen. Dat is een daling van ongeveer 3 procent ten opzichte van 2017.

De eerste zes maanden van 2018 molken relatief veel bedrijven boven hun fosfaatreferentie, maar de mogelijkheid om extra fosfaatrechten te verkrijgen, bleek beperkt. De Rabobank verwacht dat fosfaatrechten de Nederlandse melkproductie de aankomende jaren beperken tot maximaal 14 miljard kilo. Hiermee heeft de melkveehouderij, na een periode van onzekerheid en liberale vergezichten, weer te maken met een beperking op basis van productierechten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer