Kamervragen over bedreigen konijnenhouders

VVD-politica Helma Lodders en Antoinette Laan-Geselschap hebben schriftelijke Kamervragen gesteld aan ministers Carola Schouten van LNV en Ferdinand Grapperhaus van Justitie over de bedreiging van konijnenhouders.

In EénVandaag was te zien dat konijnenhouders worden bedreigd, onder meer via een briefkaartenactie. Konijnen in Nood, van Vegan Streaker Peter Janssen, zit achter deze actie. Op de briefkaarten staan verwensingen als vergelijkingen met Hitler en Stalin.

Lodders en Laan vinden dat konijnenhouders goed voor hun dieren moeten zorgen, maar dat iedere vorm van bedreigingen onacceptabel is. Ze willen dan ook dat de beide ministers en andere overheden ervoor zorgen dat deze ondernemers veiligheid wordt geboden. Verder vinden de Kamerleden dat dergelijke acties meer vallen onder de categorie extremisme dan activisme. Ze vinden dan ook dat hiervoor een hogere strafmaat moet gaan gelden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer