Leerbroekers+in+actie+voor+konijnenhouder
Nieuws
© Arie Meijer

Leerbroekers in actie voor konijnenhouder

Inwoners en boeren in Leerbroek tonen zaterdagmiddag dat zij achter konijnenhouder Kool staan en zijn familiebedrijf steunen. Dat doen ze nu actiegroep Konijnen in Nood aankondigde actie te blijven voeren tegen het bedrijf.

In december vorig jaar heeft Konijnen in Nood bij Kool al eens een kleine demonstratie gehouden vanaf de openbare weg. De actievoerders maakten via facebook bekend door te zullen gaan met hun acties. Zij willen dat aan de konijnenhouderij in Nederland een einde komt.

'Demonstreren is een goed recht voor iedereen in Nederland, maar wat deze groep doet gaat te ver. Zij intimideren en maken ons zwart met allerlei middelen. Dat gaat ons niet in de koude kleren zitten', aldus Arie Kool.

De Leerbroekse gemeenschap steunt de familie. Dat bleek onder meer tijdens een bijeenkomst donderdagavond in het dorpshuis. 'Om de mensen te bedanken, hebben we daarom heel Leerbroek uitgenodigd voor een informele bijeenkomst op ons erf.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 0°
  10 %
Meer weer