Buurt+komt+op+voor+konijnenhouder+Kool
Nieuws
© Dirk Hol

Buurt komt op voor konijnenhouder Kool

Konijnenhouder Arie Kool uit Leerbroek verwachtte vorig weekend een demonstratie van de actiegroep Konijn in Nood. Die liet het afweten. Buren en collega's hielden wel een tegenactie.

'Demonstreren is een goed recht voor iedereen in Nederland, maar wat deze groep actievoerders doet, gaat te ver', vindt Kool. 'Zij intimideren en maken ons zwart met allerlei middelen.'

De ondernemer zou vorig weekend voor de tweede keer te maken krijgen met een demonstratie van de actiegroep Konijn in Nood. In december hield de groep, die wil dat de konijnenhouderij uit Nederland verdwijnt, een kerstwake bij zijn bedrijf.

Tegenactie

Deze keer wachtte Kool niet af, maar bedacht hij een ludieke tegenactie. Daarvoor nodigde hij buurtbewoners uit. Samen met LTO Noord-afdeling Alblasserwaard-Vijfheerenlanden betrok hij ook collega-veehouders bij zijn actie.

Konijn in Nood trok daarop de demonstratie in, maar de tegenactie van honderden buren en boeren ging wel door. Het werd een informele en gezellige bijeenkomst op het erf van Kool.

Buurman

Arie Uittenbogaard woont al achttien jaar tegenover Kool en begrijpt de actievoerders van Konijn in Nood niet. 'De konijnen hebben het steeds beter voor elkaar', constateert hij. 'Mijn buurman heeft al een miljoen euro geïnvesteerd in beter welzijn van de dieren.'

Stichting Konijn in Nood liet weten dat zij van plan is op een later moment wel te komen protesteren in Leerbroek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  18° / 14°
  70 %
 • Zondag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer