Emmen zet licht op groen voor stadsboerderij

De broers Rick en Gert-Jan Nijhoff zijn een stap dichter bij de realisatie van hun stadsboerderij 't Nijehoff bij het Noordbargerbos. De gemeenteraad van Emmen stemde donderdagavond in met de wijziging in het bestemmingsplan.

Emmen+zet+licht+op+groen+voor+stadsboerderij
© Eigen Foto

't Nijehoff ligt op korte afstand van de wijken Bargeres en Rietlanden. De broers willen op de plek vijftig tot zestig melkkoeien met jongvee houden. Ze hebben plannen om van de melk kaas te maken en deze op het bedrijf en in andere winkels in de regio af te zetten.

Het gaat volgens de broers om een afzetgebied met veertig- tot vijftigdzuizend 'potentiële consumenten en nieuwsgierige bezoekers'. Ook willen de broers educatie aanbieden, voor basisscholen en kleinere groepen. Op de boerderij kunnen bovendien vergaderingen worden gehouden. Op het erf komt ook een theehuis.

Landschapsbeheer

Naast educatie vormt landschapsbeheer een poot van het bedrijf. 'We willen de samenleving betrekken bij de moderne melkveehouderij. Tegelijkertijd borgen we door landschapsbeer het bijzondere kleinschalige karakter van de omgeving, met zijn karakteristieke bospercelen en houtwallen.'

De ondernemers zijn opgelucht dat ze een stap verder kunnen met de stadsboerderij. Ze lieten dondedag na de raadsvergadering hun blijdschap al merken op hun Facebooksite. 'Yes', reageerden ze. 'Hier zijn we ruim vijf jaar mee bezig geweest. We hebben jarenlang voor deze boerderij gestreden. Dat we nu verder kunnen, dat is heel mooi. Wij gaan een heel mooie kerst tegemoet', verklaart Gert-Jan Nijhoff.

Omgevingsvergunning

De broers willen begin januari een afspraak maken bij de gemeente over het indienen van de omgevingsvergunning. Ze hopen rond de zomer te starten met de bouw van het bedrijf. 'Het wordt niet ons bedrijf, maar het bedrijf voor de buurt.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  15 %
Meer weer