Boer Jan vindt winnen Expeditie Robinson 'super awesome'

Melkveehouder Jan Bronninkreef uit Holten heeft donderdag de finale van televisieprogramma Expeditie Robinson gewonnen. 'Het was zo super awesome gisteren in de Ziggo Dome, wat een ontlading.'

De winnaar werd tijdens een live-uitzending in de Ziggo Dome bekendgemaakt. Het was voor Bronninkreef een droom die werkelijkheid werd. 'We zijn nu nog aan het nagenieten, want het moet nog wel even landen.' Boerin Bertie won twee jaar geleden Expeditie Robinson. 'Klopt, toen won zij en nu boer Jan. Ik denk dat we allebei nuchter en bescheiden zijn. Dat blijken de eigenschappen waar je ver mee kunt komen.'

• Lees ook: Veehouder Jan Bronninkreef wint Expeditie Robinson

Maar ook gewoon doorbuffelen als het even tegenzit, verzekert hij. 'We zijn gewend om te werken met de natuur. Dat zijn allemaal dingen die mee helpen om in de expeditie ver te komen.' Bronninkreef wil met zijn titel de sector nog beter op de kaart zetten. 'Het zou heel gaaf zijn als ik met deze titel de agrarische sector nog verder kan promoten.'

Weer

 • Dinsdag
  21° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer