Actie voor vergoeding droogteschade

Droogteschade.nl start een actie voor boeren en tuinders om droogteschade door grondwateronttrekking vergoed te krijgen. Volgens Rein Philips krijgen boeren vaak geen of te weinig schadevergoeding. In de studio van NieuweOogst.tv legt hij uit wat daar aan te doen is.

Uit onderzoek van droogteschade.nl blijkt dat de schade meer dan 15 miljoen euro per jaar bedraagt. Op dit moment wordt er zo'n 3 miljoen euro per jaar vergoed aan boeren. 'Landbouwbedrijven weten vaak ook niet wanneer ze ervoor in aanmerking komen', geeft Philips aan.

Via de website droogteschade.nl kunnen landbouwbedrijven controleren of hun bedrijf in een gebied ligt waar mogelijk recht op schadevergoeding bestaat.

Ieder landbouwbedrijf dat zich binnen het beïnvloedingsgebied van een waterwingebied bevindt, kan zich aanmelden.

• Lees ook: Bundeling schadegevallen door waterwinning

Kosten

Dat geldt ook voor bedrijven die daar buiten liggen, maar wel vermoeden dat droogteschade het gevolg is van waterwinning. 'Boeren die zich aanmelden, betalen geen kosten vooraf maar een resultaatsafhankelijke vergoeding uit de opbrengst die droogteschade.nl voor ze realiseert', verzekert Philips.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer