Peilbesluit+voor+buffer+Lingedijk
Nieuws
© Archief

Peilbesluit voor buffer Lingedijk

Waterschap Rivierenland werkt aan een nieuw peilbesluit voor de bufferzone die langs de Nieuwe Zuiderlingedijk komt bij Asperen. De zone maakt het mogelijk het aanpalende Natura 2000-gebied verder te vernatten.

Het peilbesluit is nodig om het waterpeil van sloten in de bufferzone te verhogen, zodat de grondwaterstand stijgt. De wijziging van het waterpeil maakt het voor belanghebbenden mogelijk de komende maanden in te spreken.

Problemen

LTO Noord houdt de procedure scherp in de gaten, vertelt afdelingsbestuurder Johan de Groot van de afdeling West Betuwe. 'We verwachten aan de noordkant van de dijk richting Asperen geen problemen. Maar richting het zuiden bij Herwijnen vinden wij dat aanpassing van het peil in de nieuwe bufferzone zonder gevolgen moet blijven. Daar willen we geen sloot met een ander peil zien.'

Naar verwachting volgt na de zomer de aanvraag van de omgevingsvergunning en de watervergunningen die nodig zijn voor het aanleggen van de bufferzone.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  9° / 6°
  90 %
 • Dinsdag
  5° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  6° / 3°
  50 %
Meer weer