Subsidie voor schoon water in Overijssel en Drenthe

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) stelt vanaf dinsdag een nieuwe subsidieregeling open. Die ondersteunt in het landelijk gebied initiatieven die bijdragen aan voldoende water en schoon water.

Subsidie+voor+schoon+water+in+Overijssel+en+Drenthe
© waterschap drents overijsselse delta

Dat kan op landbouwgronden en (natuur)terreinen, maar ook in de bedrijfsvoering. Initiatiefnemers kunnen tot 16 januari voorstellen indienen voor het vergroten van kennis over agrarische bedrijfsvoering, het verbeteren van de waterkwaliteit, een goede beschikbaarheid van water en het tegengaan van bodemdaling in veengebieden. Het subsidiebedrag verschilt per maatregel.

De regeling van het waterschap biedt initiatiefnemers de mogelijkheid subsidie te ontvangen voor het voorbereiden en uitvoeren van ideeën. Denk aan het verbeteren van de sponswerking van de bodem, waardoor water langer wordt vastgehouden en meststoffen minder snel in de sloot spoelen. Meer inzicht in de bedrijfsvoering kan ook helpen om goede maatregelen te ontdekken.

Voorwaarden

Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Het is belangrijk dat een idee werkelijk bijdraagt aan een betere beschikbaarheid van water of een betere kwaliteit van het water. In de subsidieregeling staan alle voorwaarden, ook op welke wijze de initiatieven worden beoordeeld.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer