Waterinnovatieprijs+voor+drukdrainage+Spengen
Nieuws
© Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Waterinnovatieprijs voor drukdrainage Spengen

In de categorie Voldoende water heeft project 'Boeren aan het roer' van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden de Waterinnovatieprijs 2018 gewonnen.

'Boeren aan het roer' in de polder Spengen bij Kockengen is een praktijkproef waarin drukdrainage als nieuwe techniek gecombineerd wordt met een goede samenwerking tussen de agrarische sector en waterschappen.

Een groep boeren heeft hier het peilbeheer op hun land overgenomen en het waterschap treedt terughoudend op. De boeren krijgen meer verantwoordelijkheid. Hoewel de aanpak zich nog moet bewijzen in de praktijk, kan het volgens de jury zeker een oplossing bieden voor de essentiële dreiging van de zakkende veenweidengebieden.

Waterschappen

De Waterinnovatieprijs is een initiatief van de Unie van Waterschappen. Er waren in totaal vier categorieën. Per categorie waren drie projecten genomineerd waarvan de jury een winnaar koos. Daarnaast is er een publieksprijs. Die is gewonnen door Koningshoeven NextGen van Abdij OLV Koningshoeven en Waterschap De Dommel.

Weer

 • Zondag
  14° / 2°
  20 %
 • Maandag
  15° / 4°
  20 %
 • Dinsdag
  16° / 3°
  30 %
Meer weer