Marc+Calon+hoort+bij+honderd+invloedrijkste+Nederlanders
Nieuws
© Dirk Hol

Marc Calon hoort bij honderd invloedrijkste Nederlanders

Voorzitter Marc Calon van LTO Nederland staat dit jaar op plaats 96 in de lijst van de tweehonderd meest invloedrijke Nederlanders. Daarmee is hij iets gezakt in vergelijking met 2017, toen stond hij op plaats 82.

Het overzicht van de meest invloedrijke mensen in Nederland wordt jaarlijks opgesteld door De Volkskrant. Zaterdag is de actuele lijst gepubliceerd. Daaruit blijkt dat Feike Sijbesma, bestuursvoorzitter van DSM, bovenaan staat. Sijbesma is ook commissaris van Unilever en van De Nederlandsche Bank, 'climate leader' van de Wereldbank en lid van een belangrijke adviesraad van de Chinese overheid.

De nummers 1 en 2 van vorig jaar duikelen nu flink naar beneden. Oud-politicus Hans Wijers (van 1 naar 11) stopte als commissaris van Shell en raakte in opspraak door het witwasschandaal bij ING waar hij president-commissaris is. Bij Unilevertopman Paul Polman ging ook heel wat mis en hij kondigde onlangs zijn vertrek aan. Vorig jaar stond hij op 2, nu komt hij bij de tweehonderd meest invloedrijke Nederlanders niet meer voor.

Meer uit de agrosector

Naast Calon staan er nog enkele mensen op de lijst die actief zijn in bedrijven en functies die verband houden met de agrosector. De hoogste is Louise Fresco, bestuursvoorzitter van de WUR. Zij staat op 15. Wiebe Draijer, directievoorzitter van de Rabobank neemt plaats 39 in en Hein Schumacher, bestuursvoorzitter van FrieslandCampina, plaats 108.

Oud-milieuminister Ed Nijpels, die dit jaar vaak in het nieuws kwam als voorzitter van het Klimaatberaad, staat op plaats 13 van de lijst van de tweehonderd meest invloedrijke Nederlanders.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  25° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  32° / 13°
  10 %
 • Zondag
  27° / 19°
  10 %
Meer weer