BO+Akkerbouw+vraagt+om+onderzoeksidee%C3%ABn
Nieuws
© Alex J. de Haan

BO Akkerbouw vraagt om onderzoeksideeën

Brancheorganisatie Akkerbouw vraagt akkerbouwers, haar leden, kennisinstellingen en andere relaties om onderzoeksideeën in te dienen. De brancheorganisatie heeft ongeveer drie miljoen euro beschikbaar voor onderzoeksopdrachten.

De wensen en ideeën moeten het doel hebben om de positie van de akkerbouwers en de gehele akkerbouwsector te versterken. De ideeën worden beoordeeld aan de hand van het Programma Onderzoek en Innovatie, het Actieplan Plantgezondheid en de Klimaatagenda Akkerbouw.

Akkerbouwers betalen het onderzoek samen via een verplichte onderzoeksbijdrage per hectare. Het doel van deze investering is om kennisontwikkeling, kennisverspreiding en innovaties op het gebied van onder meer bodem, gewas, water, kringlopen, klimaat en plantgezondheid te bevorderen.

Partners

Leden en partners van Brancheorganisatie Akkerbouw zijn LTO Nederland, NAV, NAJK, Agrifirm NWE, AVEBE, Comité van Graanhandelaren, Cosun, CZAV, NAO, Plantum, Van Iperen en VAVI.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer