Nieuw+platform+voor+aardappeltransacties
Nieuws
© ZLTO, Monique Jansen

Nieuw platform voor aardappeltransacties

Afnemers van consumptieaardappelen kunnen hun transacties vanaf deze week vastleggen in het Platform Aardappeltransacties (PAT).

Het platform is ontwikkeld door de Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw op verzoek van de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (Vavi). Volgens beide organisaties moet het PAT inzicht geven in de marktbewegingen van consumptieaardappelen en daarmee bijdragen aan een transparante markt.

BO Akkerbouw en Vavi roepen alle kopers van Nederlandse consumptieaardappelen op om zich bij het platform aan te sluiten. De gegevens van aankooptransacties worden anoniem gepubliceerd via de website van Boerenbusiness. Deze informatie is na eenmalige registratie voor iedereen te bekijken.

Controle gegevens

BO Akkerbouw beheert het platform en controleert de werking en de gegevens die worden ingevoerd. De transacties die zijn aangemeld in het PAT vormen vanaf deze week direct de basis voor de inbreng van BO Akkerbouw in de landelijke aardappelnotering PotatoNL.

Weer

 • Zaterdag
  15° / 11°
  10 %
 • Zondag
  14° / 13°
  90 %
 • Maandag
  12° / 8°
  20 %
Meer weer