RVO+geeft+brancheorganisaties+%27steun+in+de+rug%27
Nieuws
© Kas als Energiebron

RVO geeft brancheorganisaties 'steun in de rug'

Brancheorganisatie (BO) Sierteelt en de BO Groente en Fruit zien de recente ontwikkelingen bij de BO Akkerbouw als een 'steun in de rug' en 'een stap in de goede richting'.

Dat melden respectievelijk Prisca Kleijn, voorzitter van de BO Sierteelt, en Helma Hoff, secretaris van de BO Groenten en Fruit. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (ROV) heeft onlangs aangegeven mee te werken aan de verstrekking van bedrijfsgegevens van akkerbouwers aan de BO Akkerbouw. Daarmee kan de BO alle ondernemers in dezelfde sector benaderen om ze een verplichte financiële bijdrage op te leggen voor de uitvoering van het onderzoeksprogramma.

Deze bijdrage mag de BO vragen omdat de minister eerder al een zogeheten verbindend verklaring heeft gegeven. De BO Akkerbouw is de eerste organisatie waarvoor een dergelijke verklaring is afgegeven. Zonder de medewerking van RVO zou het lastig zijn de bedrijfsgegevens bij elkaar te krijgen. De hoogte van de bijdrage wordt gerelateerd aan het areaal van een ondernemer.

Achterban

De BO Sierteelt en de BO Groenten en Fruit werken aan een een onderzoeksprogramma en hebben een aanvraag voor een verbindendverklaring in voorbereiding. Voor deze aanvraag wordt ingediend, worden de plannen met de achterban van de aangesloten organisaties besproken.

Hoff benadrukt het belang van gezamenlijk onderzoek. 'Met afschaffen van de productschappen is het onderzoek stil gevallen omdat er geen gezamenlijke financiering voor is. Het feit dat het nu met de BO's überhaupt kan, geeft mogelijkheden.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer