Suiker+Unie+heeft+twee+derde+bieten+verwerkt
Nieuws
© Han Reindsen

Suiker Unie heeft twee derde bieten verwerkt

Suiker Unie heeft inmiddels 4,3 miljoen ton bieten verwerkt. Daarmee is twee derde van de bietenoogst verwerkt.

Tot op heden is het suikergehalte gemiddeld 17,3 procent. Het weekcijfer van afgelopen week bedroeg 18 procent suiker. De verwachting van de eindopbrengst is gemiddeld 13,2 ton suiker per hectare, bij 76 ton wortelopbrengst en 17,4 procent suiker. De neerslag die nu is gevallen, vertaalt zich in het tarrapercentage: dat was afgelopen week 9,4 procent en tot op heden 7,3 procent. In enkele gebieden is het tarrapercentage opgelopen tot (ruim) boven de 10 procent.

Het nog te rooien areaal was afgelopen maandag nog 18 procent. Een flinke daling ten opzichte van de ruim 30 procent van de week ervoor. Op de noordelijke zand, dal- en veengronden zit met 25 á 30 procent nog het grootste areaal bieten in de grond. 'Als we dit tempo vasthouden, is er vanaf volgende week slechts een procent of 5 over', verwacht de agrarische dienst van Suiker Unie. 'Met december op de kalender is dat ook lage percentage ook wenselijk.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  7° / 0°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  7° / 5°
  80 %
Meer weer