Willemien Koning genomineerd voor Women of Europe Award 2018

LTO-bestuurder Willemien Koning is voor haar inzet voor de belangenbehartiging en positieversterking van agrarische vrouwen in Nederland, Europa en wereldwijd genomineerd voor de Women of Europe Awards 2018.

Willemien+Koning+genomineerd+voor+Women+of+Europe+Award+2018
© Agriomondiaal

Koning is voorzitter van LTO Vrouw en Bedrijf en de VN Vrouwenvertegenwoordiger 2018. Ze is de enige Nederlandse genomineerde. Deze Award is ingesteld door de European Movement International en de European Women's Lobby en telt vier categorieën. Koning is genomineerd in de categorie: Women in action.

• Lees ook: Willemien Koning: versterk positie van vrouwen

De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 28 november in Brussel. Andere genomineerden voor deze prijs zijn onder meer Eurocommissaris voor werk en sociale zaken Marianne Thyssen en de Zweedse minister Margot Walltsröm van Buitenlandse Zaken.

Melkveebedrijf

Willemien Koning-Hoeve heeft een melkveebedrijf in Oudkarspel en is naast voorzitter van LTO Vrouw &Bedrijf ook bestuurslid van de Europese koepel Copa Women's Committee.Van die organisatie was ze de afgelopen vier jaar voorzitter.

Dit jaar is Koning ook Vrouwenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties namens het Koninkrijk der Nederlanden. Ze heeft in oktober voor de General Assembly van de VN een speech gehouden over gendergelijkheid en het empoweren van vrouwen op het platteland. Ze is tevens lid van de adviesraad van Agriterra, waarvoor ze onder meer training in Vrouwelijk leiderschap heeft gegeven aan Vrouwen in Ethiopië.

Belangrijke rol

Koning is genomineerd voor alle activiteiten die ze onderneemt voor het versterken en ondersteunen van vrouwen op het platteland met focus op agrarische vrouwen. Maar ook voor het feit dat ze mensen bewust maakt van de noodzaak om vrouwen op het platteland te empoweren. 'Deze vrouwen spelen een belangrijke rol in de voedselvoorziening en het beheer van het landschap. Er zijn sterkte vrouwen in deze sector en anderen hebben een duwtje in de rug nodig.'

De inzet van Koning is onder meer gericht op het bereiken van gendergelijkheid; het gelijkwaardig deelnemen aan besluitvormende organen. Ook het realiseren van goede voorzieningen op het platteland, waaronder digitale voorzieningen als snel internet en het behouden van medische voorzieningen op het platteland, is een speerpunt.

'Daarnaast is het verkrijgen van een eerlijke kostendekkende prijs voor agrarische producten zeer belangrijk voor goede leefomstandigheden voor vrouwen op het platteland. Anders kunnen zij hun belangrijke taak niet blijven uitoefenen', zegt Koning die zeer vereerd is met haar nominatie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer