Koning+gekozen+tot+VN%2DVrouwenvertegenwoordiger
Nieuws
© Jan Jong

Koning gekozen tot VN-Vrouwenvertegenwoordiger

Willemien Koning is gekozen tot de officiële vrouwenvertegenwoordiger voor de Verenigde Naties (VN) in 2018. Koning is momenteel ook dossierhouder Vrouw & Bedrijf binnen LTO Nederland en voorzitter van LTO Noord Vrouw & Bedrijf.

De Verenigde Naties hebben als jaarthema 'Kansen en mogelijkheden voor gelijkheid en versterken van de positie van vrouwen op het platteland'. Koning zal onderdeel uitmaken van de regeringsdelegatie, die over dit thema een statement zal afleggen.

Koning zit verder namens het CDA in Provinciale Staten van Noord-Holland. In Oudkarspel houdt ze samen met haar man en zoon een melkveebedrijf in een maatschap. Ze houden 95 melkkoeien en vijftig stuks jongvee op 55 hectare land.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer