Verbijstering over geitenstop in Limburg

Voorzitter Léon Faassen van de LLTB is teleurgesteld over het genomen besluit door Provinciale Staten om de Limburgse geitenhouderijsector op slot te zetten.

Een kleine meerderheid nam dit besluit vorige week vrijdag in het Gouvernement in Maastricht. Naast enkele oppositiepartijen stemden ook coalitiepartijen VVD, D66 en PvdA voor de motie. 'Een donderslag bij heldere hemel' noemt Faassen het. Toch zegt hij dat het makkelijk te verklaren is. 'Emotie, verkiezingen. Ik kan het niet anders verklaren.'

Naast enkele oppositiepartijen stemden ook coalitiepartijen VVD, D66 en PvdA voor de motie. 'Ik ben teleurgesteld. Als ik denk dat ik met iemand een afspraak gemaakt heb en twee weken later blijkt het niks waard te zijn, dan vraag ik me wel af hoe dat in de toekomst gaat. Als wij gaan regeren op emotie en gevoel, dan voorzie ik nog meer ongelukken in de toekomst', aldus Faassen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
Meer weer