Reesink+breidt+activiteiten+uit+naar+Zuid%2DAfrika
Nieuws
© Han Reindsen

Reesink breidt activiteiten uit naar Zuid-Afrika

Royal Reesink heeft de aandelen van Smith Mining Equipment Proprietary Limited uit Zuid-Afrika overgenomen. Hiermee zet de Nederlandse multinational de eerste stappen in Afrika.

De ontwikkeling past bij het plan van Reesink om verder uit te groeien tot leverancier van machines en componenten voor landbouw, landschapsonderhoud, grond-, weg- en waterbouw. Het zijn markten die onderling verband met elkaar hebben.

Royal Reesink zet met de recente uitbreiding haar eerste stappen op het Afrikaanse continent. Gerrit van der Scheer, CEO van Reesink: ‘Afrika groeit enorm in onze marktsectoren. De vraag naar schonere, slimmere en efficiëntere machines en innovatieve processen is daarbij groot.’

Reesink wil hierop inspelen met bijvoorbeeld smart farming, connectiviteit, meetbaarheid, het gebruik van big data en slimme logistieke oplossingen. ‘We combineren specialistische kennis en zo bieden we samen met Smith innovatieve en duurzame oplossingen die goed zijn voor mens en milieu’, zegt Van der Scheer.

Distributie

Smith richt zich met Smith Power Equipment vanuit Johannesburg (Zuid-Afrika), en via enkele branchevestigingen, met ruim 160 medewerkers op de distributie van merken als Kubota, Club CAR, Kipor. Baoli, Polaris, EGO Power+ en Linhai. Er zijn gesprekken met andere Europese merken om in Zuid-Afrika hun distributie uit te breiden.

Eigenaar David Stevens zocht naar continuïteit voor zijn onderneming: ‘Wij vonden elkaar snel in onze doelen en visie en zien veel mogelijkheden om de bestaande markten verder te bewerken en uit te breiden met aanvullende productlijnen en merken.’

Omdat Reesink sterk gelooft in lokaal management, zal het huidige management van Smith de dagelijkse bedrijfsvoering continueren. De activiteiten van Smith worden bij Royal Reesink ondergebracht in Reesink Africa.

Weer

 • Dinsdag
  32° / 15°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
Meer weer