Vakjury+beoordeelt+innovaties+op+BIOtechniekdag
Nieuws
© Eigen Foto

Vakjury beoordeelt innovaties op BIOtechniekdag

De derde editie van de BIOtechniekdag is dit jaar op 29 november in Tollebeek. Het is een dag voor biologische telers en telers met interesse in biotechniek. Een vakjury beoordeelt welke machineontwikkeling het meest innoverend is voor de biologische sector.

De BIOtechniekdag is een dag waar telers de nieuwste innovaties op gebied van biotechniek krijgen te zien. Daarnaast is het een belangrijk moment voor de telers om elkaar te ontmoeten. Vanuit binnen- en buitenland verwacht de organisatie rond de 800 bezoekers.

Diverse merken en bedrijven laten deze middag weer nieuwe innovaties zien. Steeds vaker bewaren mechanisatiepartners hun innovaties voor deze middag, merkt Christoffel den Herder van Delphy. ‘De BIOtechniekdag begint al een echte traditie te worden waar telers en mechanisatiepartners al rekening mee houden.’

Technieken

De aanmeldingen van mechanisatiepartners is nog niet gestopt, maar inmiddels heeft organisator Delphy al een heel aantal interessante technieken voor de middag. Zo is er onder andere de druppelslangtechniek te zien, de papier zaaitechniek, pompoen oogsttechniek, wastechniek en voorkiemzakken. Diverse merken tonen gps-, zaai-, plant-, schoffel-, wied-, brander- en bewaartechniek.

Vanwege het innovatieve karakter van de BIOtechiekdag is er vanaf dit jaar een vakjury die zal beslissen welke machineontwikkeling het meest innoverend is voor de biologische sector. Hiervoor zal Gertjan Zevenbergen, hoofdredacteur van LandbouwMechanisatie, samen met drie biotelers kritisch kijken naar de machines. Aan het eind van de middag zal de uitslag bekend zijn. LandbouwMechanisatie zal in het blad aandacht schenken aan de winnaar.

Internationaal

Ook dit jaar krijgt de dag weer een internationaal karakter. Er zijn dit jaar wederom internationale biotelers op de dag aanwezig waarmee het een echte dag van en voor de telers uit heel Europa wordt. Voor internationale telers is er rondom de BIOtechniekdag de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse bedrijfsexcursies op gebied van biologische teelt.

De BIOtechniekdag is op 29 november van 14 tot 20 uur bij de firma Hagranop in Tollebeek. Op de website www.biotechniekdag.nl kunnen telers zich aanmelden voor de dag. Handelspartijen, toeleveranciers, ketenpartijen en dergelijke kunnen de dag bezoeken als ze ook de BIOtechniekdag financieel ondersteunen.

Met deze sponsoring krijgen nieuwe technieken een plek op de dag die nog geen eigen verkoopkanaal hebben. Deze innovaties staan in de innovatiestand van Delphy.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 2°
  10 %
 • Zondag
  4° / 0°
  10 %
 • Maandag
  4° / -3°
  20 %
Meer weer