Teagle+verdeelt+stro+en+kan+het+ook+kort+hakselen
Nieuws
© Eigen Foto

Teagle verdeelt stro en kan het ook kort hakselen

Van Ommeren Machines komt met een nieuwe stroverdeler, de Teagle 8150 DualChop. Deze machine heeft de mogelijkheid om heel fijn te hakselen (tot 3 centimeter), maar ook lang stro te verdelen.

De Teagle 8150 DualChop is in basis gelijk aan de Teagle 8150. Het verschil zit in de invoerrotor. Door middel van een hydraulisch inschakelbare messenbalk is dit vanuit de trekker te bedienen.

Geitenhouder Van der Burg uit Zegveld heeft de eerste Teagle 8150 DualChop besteld. Via dealer LMB van de Berg in Kockengen wordt deze geleverd. De machine gaat gebruikt worden om de strohokken bij de geiten op te strooien.

‘De kwaliteit van het stro wat binnenkomt is erg wisselend. Nu kan ik zelf bepalen op welke lengte ik het stro wil verhakselen’, zegt de geitenhouder uit de provincie Utrecht.

Vochtopname

Zeker wanneer het stro onbehandeld van het land komt, zorgt het DualChop-systeem voor beschadiging van de waslaag, waardoor de vochtopname wordt verhoogd. Ook kan direct kort stro gemaakt worden voor strooisel bij de lammeren.

Van der Burg heeft ook het optionele Dust Control besteld. Hiermee wordt een waternevel aan het stro toegevoegd, wat de stofontwikkeling sterk reduceert. Alle hydraulische functies worden vanuit de trekker via Bluetooth aangestuurd.

De Teagle DualChop-serie is zowel in hefgedragen als getrokken versie leverbaar. Van Ommeren Machines (Vomach) importeert sinds 2017 de strohakselaars van Teagle uit Engeland. Naast de stroverdelers heeft Teagle ook machines om stro te malen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  32° / 15°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
Meer weer