Pootgoedbedrijf+zoekt+uitbreiding+teeltareaal
Nieuws
© Haijo Dodde

Pootgoedbedrijf zoekt uitbreiding teeltareaal

Voor de opbouw van teeltareaal van enkele nieuwe aardappelrassen is pootgoedbedrijf Den Hartigh in Emmeloord gericht op zoek naar nieuwe pootgoedtelers.

‘Bij de telers die nu al bij ons zijn aangesloten redden we het niet om voldoende uitbreiding van areaal te realiseren. Daarom willen we graag nieuwe telers aan ons binden’, zegt Jacob Eising, productmanager bij Den Hartigh. Het pootgoedbedrijf gebruikte vorige week de rassenshow om daarvoor de nodige contacten te leggen.

Vooral van het ras King Russet wil Den Hartigh de teeltoppervlakte voor pootgoed in Nederland in korte tijd uitbreiden. ‘Afgelopen groeiseizoen was het areaal 15 hectare, dat willen we de komende jaren steeds van jaar op jaar minimaal verdubbelen’, stelt Eising. King Russet is een fritesras met lange knollen en een lichte vleeskleur waarvoor de fritesindustrie duidelijk interesse toont.

Uitgebreide resistentie

‘Het ras is vanwege de uitgebreide resistentie (ABCDE) tegen aardappelmoeheid zeker een interessant ras ook voor de pootgoedteelt. Naast King Russet hebben we in ons relatief jong sortiment nog een aantal rassen met veel perspectief in opbouw en dus zoeken we ook daarvoor meer areaal om pootgoed te laten telen’, verklaart Eising.

Jacob Eising van Den Hartigh (midden) gebruikt de rassenshow om in contact te komen met nieuwe pootgoedtelers.
Jacob Eising van Den Hartigh (midden) gebruikt de rassenshow om in contact te komen met nieuwe pootgoedtelers. © Haijo Dodde

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  27° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  31° / 16°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 20°
  10 %
Meer weer