Boeren+gezocht+voor+landelijke+open+dag+%27Kom+op+%27t+erf%27
Nieuws
© Pim Mul

Boeren gezocht voor landelijke open dag 'Kom op 't erf'

De organisatie van de Dutch Agri Food Week is op zoek naar boerenbedrijven die op zaterdag 14 oktober een open dag willen organiseren.

Transparantie in de voedselketen wordt steeds belangrijker voor consumenten. De Dutch Agri Food Week – van 9 t/m 19 oktober - draagt daaraan bij door boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers de kans te geven om te laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel.

Op zaterdag 14 oktober organiseren boeren en tuinders verspreid door het hele land de activiteit 'Kom op 't erf'. 'We willen met deze open dag een tegengeluid laten horen. Er is vaak een disbalans in de berichtgeving over het boerenbedrijf, goede initiatieven sneeuwen daardoor vaak onder', zegt Inge Homan, Projectcoördinator Dutch Agri Food Week.

Educatie

Agrariërs die mee willen doen aan 'Kom op 't erf' kunnen zich aanmelden via de website van Dutch Agri Food Week. 'De inschrijving hebben we laagdrempelig gehouden', zegt Homan. 'De Dutch Agri Food Week is een nationaal evenement waarop ze mee kunnen liften. Boeren moeten de open dag op hun bedrijf wel zelf organiseren en promoten.'

Tijdens de Dutch Agri Food Week is er ook aandacht voor boerderijeducatie. Op woensdag 18 oktober wordt er onder het motto 'Our Food: How it's made' vanuit het platform Boerderijeducatie Nederland landelijke aandacht gevraagd voor deze initiatieven. Ook voor deze dag kunnen bedrijven zich aanmelden.

Weer

 • Maandag
  6° / -3°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  20 %
 • Woensdag
  7° / 3°
  10 %
Meer weer