Schoolmelkprogramma beoordeeld met een 7,2

Scholen zijn enthousiast over het schoolmelkprogramma. Zij geven het gemiddeld een 7,2. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Schoolmelkprogramma+beoordeeld+met+een+7%2C2
© Twan Wiermans

Het stimuleren van gezond drinken is een van de belangrijkste redenen om mee te doen, geeft RVO.nl aan. Ook is het gemak voor de ouders en scholen een pluspunt. De melk is gekoeld en staat klaar op school.

• Lees ook: Europa steekt 250 miljoen euro in schoolmelk en -fruit

Scholen vinden het wel jammer dat er weinig keuzes zijn in het programma. Zij willen graag een uitbreiding van het assortiment melkproducten, weet de rijksdienst.

Abonnement

Scholen kunnen zich jaarlijks aanmelden voor het schoolmelkprogramma. Met subsidie van de Europese Unie betalen ouders minder voor een abonnement op schoolmelk. Ruim zeshonderd scholen hebben een enquête ingevuld over het programma in schooljaar 2017-2018.

Met het schoolmelkprogramma krijgen basis- en middelbare scholen subsidie, waardoor zij melkproducten goedkoper kunnen aanbieden aan hun leerlingen. Ouders kunnen hierop een abonnement nemen. Met deze subsidie zijn de kosten hiervoor lager. Erkende leveranciers als Campina leveren de producten aan de scholen. Hiermee wil de Europese Unie de consumptie van gezonde producten stimuleren bij kinderen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer