Onderbezette+RAV%2Dproefstallen+toch+meetbaar
Nieuws
© ps

Onderbezette RAV-proefstallen toch meetbaar

Op onderbezette melkveebedrijven met proefstallen is de ammoniak-emissie wel te meten door een deel van de stal af te sluiten. Dat moet in het kader van de Regeling Ammoniak en Veehouderij (RAV).

Dat stelde staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer. RVO.nl meet in niet volle stallen, waarbij het niet gebruikte deel luchtdicht wordt afgesloten. De deskundigen van de Technische Advies Pool (TAP) hebben aangegeven dat daarmee de uitkomsten van metingen in deze situaties als volwaardige resultaten voor beoordeling kunnen worden meegenomen.

Een andere oplossing die RVO.nl aandraagt, is om de metingen te laten plaatsvinden in een soortgelijke stal, die later is gebouwd en die wel een volledige bezetting heeft. Er zijn dan stallen met hetzelfde systeem vergund, nadat een voorlopige emissiefactor is afgegeven. 'Uit een inventarisatie van RVO.nl is overigens gebleken dat de problematiek op een beperkt aantal bedrijven speelt', aldus Van Veldhoven in de brief.

Weer

 • Dinsdag
  4° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer