Anthos+onderzoekt+systeem+boldompeling
Nieuws
© Huisman Media

Anthos onderzoekt systeem boldompeling

Anthos gaat in samenwerking met stichting Certificatie Distributie in Gewasbeschermingsmiddelen (CDG) de mogelijkheid onderzoeken voor een sluitend systeem voor boldompeling van bollen bestemd voor afbroei in kassen na 19 december.

Dat heeft Anthos, de handelsbond voor kwekerijproducten en bolgewassen, op haar website bekendgemaakt.

Tot 19 december is boldompeling van bollen en knollen met neonicotinoïden die bestemd zijn voor afbroei in de bedekte teelt en in gesloten en permanente kassen nog toegestaan.

Sluitend systeem

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) wil een dompelbehandeling uitgevoerd in Nederland na 19 december wel toestaan op voorwaarde dat toelatingshouders en de sector met een sluitend systeem komen om te zorgen dat behandelde bollen en knollen de rest van hun leven uitsluitend worden opgeplant en afgebroeid in een permanente kas.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  60 %
Meer weer