Sanering+asbestdak+zware+dobber+voor+boer
Achtergrond
© Eigen Foto

Sanering asbestdak zware dobber voor boer

Na 2024 mogen er geen daken met asbest meer zijn, dat is al een jaar later dan oorspronkelijk gepland. Maar dat vormt desondanks een zware dobber voor de boeren, verzekert Alfred Jansen. De LTO-portefeuillehouder Veiligheid en Pacht vertelt daarover in de studio van NieuweOogst.tv.

Lukt het wel om alles voor die tijd te saneren? Ook nu het subsidiepotje bijna leeg is. Jansen heeft er een zwaar hoofd in. Het wettelijk verbod op asbestdaken gaat in op 31 december 2024, een jaar later dan aanvankelijk de bedoeling was. Het kabinet weigert om, als binnenkort de huidige subsidieregeling is uitgeput, nog meer geld voor subsidies beschikbaar te stellen. LTO had dat graag anders gezien.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer