Frans+grenshek+moet+Belgische+varkenspest+weren
Nieuws
© flickr

Frans grenshek moet Belgische varkenspest weren

Het plaatsen van een hek om varkens te weren en verboden toegangsborden bij een aantal bossen in Noordoost-Frankrijk. Dat zijn enkele maatregelen die het land neemt om de in België heersende varkenspest buiten de deur te houden.

Dat melden diverse Franse media. In verschillende gebieden nabij de grens is het jagen op alle soorten volledig verboden tot in elk geval 20 oktober. Dit geldt in 41 gemeenten in het noorden van het departement Meurthe-et-Moselle. Dit ligt onder Luxemburg.

• Lees ook: Denemarken gaat zwijnen weren met hek

In die perioden mogen de bij deze gemeenten behorende bossen niet worden betreden. Bovendien zal er vanaf zaterdag een scheiding tussen Frankrijk en België plaatsvinden, langs de departementen van de Meusse, Meurthe-et-Moselle en Les Ardennes.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  20 %
Meer weer