Horticoop stopt met toelevering tuinbouw

Afzetcoöperatie Horticoop stopt met de groothandelsactiviteiten en gaat zich volledig richten op de ontwikkeling van moderne tuinbouwtechniek en de productie van hoogwaardige substraten.

Horticoop+stopt+met+toelevering+tuinbouw
© Horticoop

De verkoop van de groothandelsactiviteiten betreft de in- en verkoop van meststoffen, chemische- en biologische gewasbescherming en de bijbehorende logistiek en distributie. De overnemende partijen zijn Van Iperen, Koppert Biological Systems en Mertens. Van Iperen en Koppert Biological Systems nemen ook de medewerkers van Horticoop over voor de betreffende bedrijfsonderdelen.

De meststoffen en chemische gewasbescherming gaan over naar Van Iperen. Ook gaat Van Iperen het distributiecentrum van Horticoop in De Lier gebruiken. Koppert Biological Systems neemt het pakket voor biologische gewasbescherming over en Mertens gaat de verkoop en levering van vloeibare meststoffen voor zijn rekening nemen. Dit alles gebeurt met ingang van 1 november.

Toegevoegde waarde

Bestuur en ledenraad van Coöperatief Koninklijk Tuinbouwcentrum Horticoop werken aan ontwikkelscenario's voor de coöperatie. Horticoop wil vooral een specialist zijn in de tuinbouw met toegevoegde waarde. De focus ligt daarbij op de ontwikkeling van moderne tuinbouwtechniek en de productie van hoogwaardige substraten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer