Branchegenoten nemen zaadfirma Strube over

De Strube Holding meldt de overname van de volledige onderneming door het Franse zaadbedrijf Deleplanque en de Duitse zaaizaadverwerker Suet.

Branchegenoten+nemen+zaadfirma+Strube+over
© Haijo Dodde

Deleplanque wordt voor 60 procent eigenaar van het Duitse familiebedrijf en Suet heeft geïnvesteerd in 40 procent van de eigendomsrechten. De overeenkomst voor de overname is eind maart ondertekend en vanaf deze week effectief.

Strube is internationaal actief in de veredeling van vooral suikerbieten en daarnaast ook tarwe, zonnebloemen en enkele groentegewassen. In 2017 was de omzet van het familiebedrijf 113 miljoen euro. De onderneming heeft volgens de laatste gegevens 350 mensen aan het werk.

Vermeerdering zaaizaden

Deleplanque & Cie houdt zich bezig met de veredeling en vermeerdering van zaaizaden voor de teelt van suikerbieten, zonnebloemen en hybride granen. Het Franse zaadbedrijf met 50 medewerkers heeft een omzet van ongeveer 50 miljoen euro en is onderdeel van een netwerk van 500 zaaizaadvermeerderaars.

Suet Saat- und Erntetechnik is vooral gespecialiseerd in de verwerking van zaaizaad in opdracht voor meerdere veredelaars. Het bedrijf is onder meer gespecialiseerd in het pilleren en coaten van zaaizaden. Suet heeft 150 werknemers en draait een omzet van zo'n 30 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  7° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  9° / 2°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  5 %
Meer weer