Avebe+bundelt+innovatie+in+Groningen
Nieuws
© Han Reindsen

Avebe bundelt innovatie in Groningen

Avebe opende vrijdag na een bouwtijd van ruim een jaar officieel het nieuwe Innovatiecentrum op de Zernike Campus in Groningen.

De openingshandeling werd verricht door René Paas, commissaris van de Koning in Groningen. In het nieuwe pand komen onder meer de afdelingen Innovations en Marketing met ruim honderd medewerkers. Die waren tot voor kort werkzaam in Veendam en Foxhol.

De activiteiten waar Avebe zich in het nieuwe innovatiecentrum op richt, variëren van praktisch tot fundamenteel onderzoek. Avebe werkt aan innovaties voor andere en betere toepassing van aardappelzetmeel en -eiwit.

Rendement

Bestuursvoorzitter Bert Jansen van Avebe: ‘Innovatie zit in ons DNA en helpt ons om niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst een goed rendement te realiseren voor onze leden. Met deze bundeling van krachten, kan dat nu sneller, beter en efficiënter. Zo zijn we nog beter in staat om in te spelen op de ontwikkelingen in de markt'.

De keuze van Avebe voor de Zernike Campus werd mede ingegeven door de synergie met de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool en de aanwezige ondernemers op Campus Groningen. Deze zorgen voor een sterke link als het gaat om samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek. Naast eigen ruimte voor kantoren en onderzoek voor Avebe, is er ook ruimte voor startups in het Innolab Agrifood. Dat lab stimuleert en faciliteert ondernemerschap.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  25° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 13°
  10 %
 • Zondag
  27° / 19°
  10 %
Meer weer