Aandacht+voor+lokaal+product+in+Rivierenland
Nieuws
© ZLTO Monique Jansen

Aandacht voor lokaal product in Rivierenland

De gemeente Tiel, Culemborg, Geldermalsen, Neerijnen, Lingewaal en Buren starten het tweejarig project Lekker Lokaal Rivierenland. Het doel is om makers van streekproducten in contact te brengen met onder meer verkopers en horeca.

In het project staat de korte keten centraal. Lekker Lokaal Rivierenland gaat in kaart brengen welke makers van streekproducten in de regio actief zijn. In het najaar wordt een lezing gegeven over de lokale korte voedselketen voor boeren en betrokken gemeenten. In 2019 volgt van januari tot en met juni nog een masterclass waarin boeren door experts vanuit Wageningen University & Research worden geholpen bij de ontwikkeling van een eigen streekproduct.

Stichting Platteland Rivierenland leidt het project. Zuivelboerderij Noordam, Wageningen University & Research en het Regionaal Bureau voor Toerisme zijn de andere projectpartners.

Eigen streekmerk

Een van de doelen is om producten uit de regio Rivierenland beter herkenbaar te maken. Zo behoort het ontwikkelen van een eigen streekmerk tot de mogelijkheden, vergelijkbaar met streekmerken als Zeker Zeeuws en Drents Goed. Bovendien kunnen lokale producten volgens de initiatiefnemers helpen bij het aantrekken van toeristen.

Het project wordt mogelijk gemaakt door provincie Gelderland en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Weer

 • Vrijdag
  20° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  22° / 9°
  10 %
 • Zondag
  26° / 12°
  20 %
Meer weer