‘Airbnb van lokaal voedsel’ start in Overijssel

In provincie Overijssel is HalloBoer van start gegaan, een digitaal platform om lokaal voedsel op de kaart te zetten. De initiatiefnemers willen het initiatief langzaam uitbreiden naar de rest van Nederland.

%E2%80%98Airbnb+van+lokaal+voedsel%E2%80%99+start+in+Overijssel
© Eigen Foto

Op het platform halloboer.org zijn locaties te zien waar lokaal voedsel te koop is of verwerkt wordt. De initiatiefnemers streven ernaar mensen streekproducten te laten ontdekken en te waarderen. ‘Het is de Airbnb of de Uber van het lokale voedsel. Het doel is om meer transparantie te creëren in de voedselketen, ‘waardoor lekker, gezond en duurzaam eten van dichtbij gemakkelijker wordt en er nieuwe marktkansen ontstaan voor ondernemers.’

Het platform werd vrijdag gelanceerd tijdens het oogstfeest Stöppelhaene in Raalte. De eerste 195 deelnemende organisaties staan inmiddels op de kaart. Volgens de organisatie zijn steeds meer mensen bewust met hun eten bezig. ‘Ze willen weten wat ze eten, waar het vandaan komt, of dieren een goed leven hebben gehad en of boeren hier wel een fatsoenlijke prijs hebben gekregen.'

Lokale leveranciers

Het digitale platform biedt ook restaurants, versspecialisten en verwerkers een mogelijkheid om makkelijk lokale leveranciers te vinden. Dit moet nieuwe verbindingen en nieuwe regionale businessmodellen mogelijk maken.

De organisatie wil als volgende stap het platform verder uitbouwen met meer functionaliteiten en uitbreiden naar andere provincies. Hallo boer is ontstaan uit een zogenoemde 'hackaton' van Farmhack in 2016. Farmhack is een organisatie die ICT en landbouw met elkaar verbindt. Inmiddels is het HalloBoer uitgegroeid tot een coöperatie.

Boeren en ondernemers die producten in de regio produceren of verwerken kunnen zich aanmelden via www.halloboer.org

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer