Proefschuur wint Gezonde Korte Keten Award

Streekproductencoöperatie De Proefschuur uit Voorne-Putten ontving afgelopen week de Gezonde Korte Keten Award voor de meest innovatieve presentatie.

Proefschuur+wint+Gezonde+Korte+Keten+Award
© Diverzio

De aanmoedigingsprijs was voor Hoeksche Zuivel, een nieuw initiatief van Melkveebedrijf Commijs uit Maasdam. De uitreiking vond dinsdag plaats tijdens de slotbijeenkomst van het programma Gezonde Korte Ketens van Diverzio bij Rabobank Het Haringvliet in Heinenoord.

Hier was door stichting Diverzio en Rabobank een streekmarkt met pitches georganiseerd voor regionale boeren en tuinders van de Zuid-Hollandse eilanden en zorgorganisaties uit Zuid-Holland.

Almanak

Deze middag werd ook de regionale Almanak Gezonde Korte Ketens Zuid-Holland gelanceerd. Zorgorganisaties kunnen dit naslagwerk gebruiken om informatie te vinden over die boerenbedrijven in de streek, die goed ingevoerd zijn in de belangrijkste elementen voor levering aan de zorg.

Ook vinden ze er informatie over de gezonde eigenschappen van de producten. De middag leverde 51 matches op tussen voedselproducenten en zorginstellingen. Geen enkele van de boeren en tuinders ging zónder minstens een match te hebben gemaakt naar huis.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 8°
  0 %
 • Zondag
  22° / 9°
  0 %
 • Maandag
  22° / 8°
  0 %
Meer weer