Boeren, telers en zorgorganisaties vinden elkaar

Een masterclass van programma Gezonde Korte Ketens leverde woensdag in het Gelderse Elst 93 'matches' op tussen boeren, telers en zorgorganisaties. De partijen gaan met elkaar in gesprek over mogelijke leveranties van producten in de korte keten.

Boeren%2C+telers+en+zorgorganisaties+vinden+elkaar
© Nieuwe oogst

Tijdens de bijeenkomst waren diverse zorgorganisaties aanwezig die geïnteresseerd zijn in zorgmaaltijden van verse producten uit de regio. 23 ondernemers maakten gebruik van de gelegenheid om hun producten te presenteren aan een panel. Dat panel bestond uit vertegenwoordigers van vijftien organisaties, van onder meer Attent Zorg, Radboudumc, CWZ, Zinzia, Zorggroep Apeldoorn en Vincent van Gogh, Foodforcare, Pura Catering, Vermaat Groep en de Voedselbank Nijmegen.

De producten die werden gepresenteerd waren zeer divers, zoals pruimensap, champignons met extra vitamine D, boerendip, bitterballen, plantaardige drank, peren en scharrelvlees.

Gezonde Korte Keten Award

Theo Wolters van De Stokhorst fruitkwekerij uit Groessen ontving de Gezonde Korte Keten Award. Hij maakte zich samen met De Blauwe Tomaat hard voor de terugkeer van de SRV-wagen in de buurt. Die wagen moet mensen met een krap budget kunnen voorzien van gezond vers lokaal voedsel, dat normaal gesproken weggegooid zou worden.

De aanmoedigingsprijs ging naar Rob Janssen en Tonny van Eldijk, initiatiefnemers van Vanlokaalvoorlokaal. Ook werd de regionale Almanak Gezonde Korte Ketens Midden-Oost Nederland gelanceerd. Die kunnen de zorgorganisaties gebruiken voor informatie over boerenbedrijven in de streek die producten kunnen leveren aan de zorgsector, inclusief de gezonde eigenschappen van de producten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer