Suikergehalte+bieten+varieert+sterk
Nieuws
© Koos van der Spek

Suikergehalte bieten varieert sterk

Het suikergehalte van de eerste gerooide bietenpercelen varieert van 14 tot 19 procent. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de vorige week gestarte bietencampagne.

Volgens Suiker Unie is nog geen betrouwbaar gemiddelde te geven omdat er nog te weinig gegevens zijn. De grote variatie voor wat betreft het suikergehalte is geen verrassing vertelt Gert Sikken, manager van de agrarische dienst van Suiker Unie. ‘Het is een gevolg van de droogte en van de hergroei van de suikerbieten op veel percelen.'

Suiker Unie handhaaft vooralsnog de opbrengstprognose van 85 ton per hectare met een gemiddelde suikergehalte van 16,8 procent. Daarmee komt de suikeropbrengst op 14,3 ton per hectare. Op basis van de resultaten van de eerste kwaliteitscijfers verwacht Suiker Unie later deze week een nauwkeuriger opbrengstschatting te kunnen geven.

Gunstige omstandigheden

De oogstomstandigheden voor de suikerbieten zijn overwegend vrij gunstig, meldt Suiker Unie. De tarracijfers van de eerste aangevoerde suikerbieten liggen rond 7 procent.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  25° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  23° / 12°
  10 %
Meer weer