Belgische suikerfabriek raakt vergunning kwijt

De Tiense Suikerraffinaderij mag voorlopig haar suikerfabriek in Wanze (tussen Luik en Namen) niet gebruiken vanwege problemen met de voedselveiligheid.

Belgische+suikerfabriek+raakt+vergunning+kwijt
© Twan Wiermans

Het Belgische Voedselagentschap FAVV heeft de vergunning voor de productie van suiker op de betreffende locatie ingetrokken. Aanleiding is een klacht van een klant over loslatende deeltjes in de opslagsilo’s die in het suiker zijn terecht gekomen.

De Tiense Suikerraffinaderij erkent de problemen met de silo’s. Maar benadrukt dat het betreffende suiker niet was bestemd voor humane consumptie en stelt ook dat er geen terugroepactie heeft plaatsgevonden.

Nieuwe campagne

Volgens de suikerfabrikant blijkt uit onderzoek van FAVV dat de vloer van de silo’s vernieuwd moeten worden en gerenoveerd waar nodig. Op 18 september start de nieuwe campagne. De Tiense Suikerraffinaderij gaat ervan uit voor die tijd weer over een vergunning te beschikken.

De suikerfabriek in Wanze is naast Tienen de tweede productielocatie voor de Tiense Suikerraffinaderij. De Belgische suikerverwerker maakt onderdeel uit van het Duitse concern Südzucker.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer